Известие

Collapse
No announcement yet.

156 JTD изгасна в движение

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Galeano Покажи съобщение
    Да съживим темата с изгорелите компютри. +1 на 2.4 136

Колата изгасна сама както си чаках на светофара и замириса на изгоряло.
    Върнах ключа колата запали без проблем ,обаче влезе в авариен режим с минимум мощност.
    Като се прибрах проследих миризмата на изгоряло и се оказа ,че идва познайте от къде?!
    Свалих компютъра ,отворих го и се оказа че пистата на един пин се е запалила.
    В аутодата пише,че там е някъв температурен сензор...
    Хубавото е ,че ми се намира резервно ЕКУ тия дни ще го сложа ,дано да не изгори пак, че мисля да точа брадвата
    Дано да нямаш повече проблеми.
    АРИЕЛ-156 2,4 JTD 98г. - EX
    http://www.youtube.com/watch?v=SCSIfkg17Pg

Comment

Ти поне си запалил. Аз я качих направо на репатрак, акумулатора и падна от въртене и не запали... Неприятно доста.

Comment

Едно въпросче и от мен..
        Взаимозаменяеми ли са комповете на либра 1.9 105 коня и брава 1.9 105 коня?
        Теоритично мощността е еднаква, но въртящият момент на фиата е по-малък с грубо 20%. Затова се чудя дали са еднакви.
        '05 E-class 3.0 24v LPG, '05 C-class 1.8 16v Kompressor Sportcoupe, '09 A-class 1.5 8v
        Ex:'07 147 1.6, '07 159 1.9 JTDm, '00 Lybra 1.9 JTD, '86 Delta GT 1.6, '04 C2 1.6, '97 Vectra 1.8, '97 Dedra 1.6

Comment

Първоначално публикувано от Galeano Покажи съобщение
          Да съживим темата с изгорелите компютри. +1 на 2.4 136

Колата изгасна сама както си чаках на светофара и замириса на изгоряло.
          Върнах ключа колата запали без проблем ,обаче влезе в авариен режим с минимум мощност.
          Като се прибрах проследих миризмата на изгоряло и се оказа ,че идва познайте от къде?!
          Свалих компютъра ,отворих го и се оказа че пистата на един пин се е запалила.
          В аутодата пише,че там е някъв температурен сензор...
          Хубавото е ,че ми се намира резервно ЕКУ тия дни ще го сложа ,дано да не изгори пак, че мисля да точа брадвата
          Ако е само края на пътечката до пина, по-добре премости нагорялото и си карай. Вероятно е била спукана спойката и за това е греело и се е запалило.
          Първоначално публикувано от LYBRAtor Покажи съобщение
          Едно въпросче и от мен..
          Взаимозаменяеми ли са комповете на либра 1.9 105 коня и брава 1.9 105 коня?
          Теоритично мощността е еднаква, но въртящият момент на фиата е по-малък с грубо 20%. Затова се чудя дали са еднакви.
          Хардуерно са еднакви, но май са с различен софтуер.
          Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
            Ако е само края на пътечката до пина, по-добре премости нагорялото и си карай. Вероятно е била спукана спойката и за това е греело и се е запалило.

Само в края при пина е изгоряло. Може и да се оправи,но днес окомплектовах новото ЕКУ с имо и ключ и първо ще опитам с него как ще е.
            sigpic Alfasud/156 1.8ex
            156 2.4 JTD/156 2.5 Q-system/Uno 1.3Turbo i.e-again/Yamaha R6

Comment

Working...
            X